| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jason Преподобен

|
Пуснато на: 12.02.2008 17:47 Заглавие: Предложениe за подобряване на Управлението на БАН 3 |
|
|
| В общото събрание на БАН да съществува квота от 15% за научни сътрудници, докторанти и специалисти-изследователи с право на глас. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
schwarzrot ..:СупеР:..

Регистриран на: 19 Фев 2008 Мнения: 34 Местожителство: денем/надвечер: 8-ми километър
|
Пуснато на: 20.02.2008 00:28 Заглавие: защо точно 15%? |
|
|
| Е добре, какво ще стане ако всеки институт, реши да изпрати по един такъв човек? Тогава 15-те процента ще бъдат надвишени, как ще бъде направено отсяването? Не е ли по-добре научните сътрудници, докторантите и специалист-изследователите да могат да бъдат избирани наравно с останалия научен персонал, т.е. да няма пречки ако в някой институт след гласуване решат да си изпратят докторантите в Общото събрание :-) |
|
|
 |
LAV ..:ДетЕто на Мама:..

|
Пуснато на: 22.02.2008 14:22 Заглавие: ето какво мисля |
|
|
15% на квотен принцип за звената, където изобщо има млади учени. Не е добре да се избират наравно с другите, а да си имат отделна квота, защото в науката йерахическата структура не е случайна и си има основание да се спазва.
Освен това не е редно примерно докторант да бъде конкуренция на шефа си за място с глас в ОС на БАН, нали така? За да няма колизия, и все пак да са демократично представени и младите учени, е редно изборът им да е отделен.
Защо точно 15% - може и друг процент да е. Не е редно естествено с малкия си опит те да имат болшинство в гласовете, но 15% или 10% все пак им дава възможност за решаващ глас в случай на проблем. |
|
|
 |
schwarzrot ..:СупеР:..

Регистриран на: 19 Фев 2008 Мнения: 34 Местожителство: денем/надвечер: 8-ми километър
|
Пуснато на: 23.02.2008 22:20 Заглавие: е да, ама ... |
|
|
аз не знам дали йерархията в науката трябва да бъде пренасяна и в Общото събрание. Значи, или ще говорим за "общо" събрание или то трябва да бъде преименувано на събрание на "старшите н.с.-та и останалите висшестоящи". Нека вземем най-пресния пример: гласуваната промяна в устава почетните членове да могат да заемат без ограничения административни длъжности- това си е чиста злоупотреба с йерархия.
Освен това се чудя дали за промени в устава да не се иска "референдум" и да не се оставя Общото събрание да си приема каквото си иска. |
|
|
 |
LAV ..:ДетЕто на Мама:..

|
Пуснато на: 24.02.2008 23:48 Заглавие: |
|
|
| Да, вярно. Има резон в това, което казвате. Трябва да го премислим. |
|